Acélszerkezetes építés előnyei

Miben kiváló az acélszerkezetes építési rendszer?

Milyen előnyei vannak az acél könnyűszerkezetes technológiának? Miért ebből építsek? Miért lesz jó nekem?

A Horizont rendszer számos olyan előnnyel bír, amely ideális választássá teszi házépítéshez.

Gazdaságos, energiatakarékos

A gyors kivitelezés miatt kevesebb a munkaköltség, az acélprofilok könnyű súlyának köszönhetően az alapozási, rakodási és szállítási kiadások alacsonyabbak. A gyártás teljes mértékben hulladékmentes, az építés során minimális építési hulladék keletkezik, így a hulladékkezelési költségek is rendkívül alacsonyak.

A Horizont rendszer energiatakarékos, kiváló hő- és hangszigetelő. Ezeknek köszönhetően a fűtési és klimatizálási költségek sokkal alacsonyabbak, mint a hagyományos építési rendszereknél. Megfelelő tervezéssel a Horizont építési technológia segítségével passzívház is építhető.

Jobb életminőség, egészségkárosító allergének nélkül

A HORIZONT™ rendszerrel épített épületek szerkezetében nincs semmilyen egészségkárosító, allergén vagy jó közérzetet befolyásoló anyag. Az építés során a házban és környékén nem keletkezik por, veszélyes hulladék vagy talajszennyeződés.

A száraz építési technológiának köszönhetően, nem kell várni a falak száradására és ebből eredő penészedés sem történik. Az épület ezért a kivitelezés után azonnal beköltözhető.

A tüzihorganyzott acél váz nem igényel felületkezelést, enélkül is ellenálló a rovarokkal, rágcsálókkal, penészesedéssel és gombásodással szemben. Nincsen szüks

ég méreggel történő felületkezelésre, mint más szerves anyagok esetén pl. fa könnyűszerkezetes építési technológiánál.

Biztonságos, időtálló technológia

Az acélszerkezet méretpontos és tartós, vetemedés-, száradás- és repedésmentes, így az építkezést követően évtizedekkel később is stabilan áll. Az általunk használt nagy korrózióvédelmű horganyzott acél élettartama megfelelő használat mellett legalább 150 év. Az erős, szilárd stabil szerkezet kiemelkedően földrengés-, szél- és viharálló, a családi ház méretű épületeknél nincs szükség villámvédelemre sem.

A technológia rendelkezik ÉMI alkalmassági bizonyítvánnyal. Acélprofiljaink és vázszerkezeteink harmonizált Európai Uniós szabványoknak megfelelően, valamint a Certop által auditált ISO 9001 minőségbiztosítási és az ÉMI által ellenőrzött Üzemi Gyártásellenőrzési rendszerben készülnek.

Környezettudatosság

A Horizontépítési technológiával készült épületek gyártásához, felépítéséhez és működtetéséhez sokkal kevesebb nyersanyagra és energiára van szükség, mint egy hagyományos épületnél. Emellett bontás esetén az acél teljes mértékben újrahasznosítható. A világon gyártott acél 90%-a jelenleg is újra-feldolgozott. Az épületnek nincs kedvezőtlen leárnyékoló hatása.

Tervezhetőség és precizitás

A gyártás – márkaképviselő és építő partnereink által a kivitelezés – szerződés alapján, előre megállapított pontos határidőkkel, költségekkel és garanciavállalással történik. Egy átlagos családi ház teherhordó és válaszfal szerkezete a födémmel és a tetőszerkezettel együtt 1-2 hét alatt felépíthető, a ház 2-3 hónap alatt kulcsrakészen átadható. A száraz építési technológiának – eltekintve az alapozástól és az aljzatbetonozástól – köszönhetően évszaktól függetlenül építhető, nincs száradási és technológiai várakozási idő.

Kényelem és rugalmasság

A HORIZONT™ építési technológiának köszönhetően az alaprajzi tervezhetőség kötetlen: nincsenek méretmegkötések, fix elemméretek, az íves falak és nyílások egyszerűen és gyorsan kialakíthatóak, így teljes mértékben alkalmazkodni tudunk a vevő igényeihez. A falazott szerkezetekhez képest nagyjából 10-15%-kal nagyobb a hasznos alapterület.